Mesajı Okuyun
Old 28-09-2012, 10:16   #7
Kilimanjaro

 
Varsayılan

Alıntı:
icra dosyalarından kira alacaklarıyla ilgili kiracılara haciz yazıları gönderilmişse, yeni malik döneminde de bu haciz yazıları geçerliliğini korur mu ve şayet gönderilmemişse, taşınmazlarda hacizleri bulunan icra dosyalarından yeni malik döneminde kiracılara haciz yazısı gönderilebilir mi?

İcra ve İflas Kanunu'nda yer alan aşağıdaki hüküm gereğince devirden sonraki dönemde de taşınmaz üzerinde haczi bulunan icra dosyası tarafından kira bedellerine haciz konulabileceğini ve devirden önce kira bedellerine konulmuş olan hacizlerin de geçerliliğinin devam edeceğini düşünüyorum. Benim gördüğüm bu. Aksini savunacak meslektaşlar varsa, minnettar olurum; zira bizim işimize yarayan görüş, yeni malik döneminde kira bedellerine haciz konulamamasını kabul ede(bile)n bir görüş olacak

III - İdare ve işletme.
Madde 92 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/51 md.)
Bir taşınmazın haczi hasılat ve menfaatlerine de şamildir. Haciz taşınmaz kendilerine rehnedilmiş olan alacaklıların haklarına halel getirmez.

İcra dairesi, taşınmaz kendilerine rehnedilmiş olan alacaklılarla kiracılara hacizden haber verir.

(Değişik üçüncü fıkra: 17/7/2003-4949/24 md.) Daire, taşınmazın idare ve işletmesi ile eklentinin korunması için gerekli tedbirleri alır. Bu tedbirler meyanında icra dairesi, eğer taşınmazda kiracı varsa bu kiracıya, işleyecek kiraları icra dairesine ödemesini emreder. Zarar görme ihtimali bulunan eklenti, rehin alacaklısının talebi üzerine, işletmenin faaliyetine engel olmayacak şekilde muhafaza altına alınır. İdare ve muhafaza masrafları satış bedelinden öncelikle ödenir.

Alıntı:
alınan taşınmazların HACİZLİ olmasına rağmen yüksek bedelle alınmış olması muvazaaya dayanak olabilir ancak karar bulamadım.

Evet, bu durum karşısında Yargıtay'ın yerleşik içtihadının bir istisnası olarak bilirkişi raporu yeterli bir delil kabul edilebilir diye düşünüyorum ama ben de buna dair bir karar bulamadım.