Mesajı Okuyun
Old 25-09-2012, 16:48   #10
üye40335

Sorumu şu şekilde değiştirip yeni gelişmeler ışığında yineliyorum;
Amatör bir ses sanatçısı,müvekkilim olan menajerlik şirketiyle menajerlik anlaşması yapıyor.Bu anlaşmanın 5. maddesinde ''sanatçı sözleşme devam ederken başka bir menajerlik firmasıyla veya 3. bir kişi ile aynı konuda anlaşma yapamaz.Yaparsa menajer sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedeceği gibi sanatçı 50.000-TL. cezai şartı menajere öder.''hükmü var.Sanatçi menajere kızıp kendi web sitesinde X Menajerlik firması ile anlaştım artık şu telefondan menajerime ulaşabilirsiniz gibi ibareler var.Elimizde sanatçının gerek kendi web sitesinde gerekse facebook sayfasında yeni menajerim x tir gibi açıklamalara ait çıktılar var. Sözleşmenin 5. maddesine istinaden 50.000-TL. cezai şartın tahsilini talep ve sözleşmeyi 5. maddeye göre feshettiğimizi beyan eden 12.09.2012 tarihinde ihtar çektik.13.09.2012 tarihinde ise sanatçı başka bir menajer ile konser konusunda anlaşıp 14.09.2012 tarihinde sahneye çıkıp konser vermiştir.Bunlara ilişkin web çıktıları var konserle ilgili.12.09.2012 tarihinde karşı tarafta bize ihtar çekerek güya müvekkilim menajerin kendisini ofisinde tehdit ettiği gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı olarak haklı nedenle feshettiğine ve savcılığa buna ilişkin suç duyurusunda bulunduğuna dair ihtarnameyi tarafımıza keşide etmiştir.Onların ihtarı bize 13.09.2012 tarihinde tebliğ edildi ancak bizim ihtarımız karşı tarafın Kartal'da oturması nedeniyle 14.09.2012 tarihinde tebliğ edildi.Bizde ihtara cevap verdik.Dün karşı taraf da cevabi ihtarında sözleşmeyi bizim ihtarımızın tebliğinden önce feshettiklerini dolayısıyla cezai şartı talep edemeyeceğimiz savunmasına dayanmıştır.Ancak ben cezai şartın ve de munzam zararlarımızın tahsili için alacak davası açmak istiyorum.Onların ihtarının önce tebliğ edilmesi nedeniyle kafam karıştı.Sizce cezai şarta ilişkin alacak davası açsam kazanma ihtimalim nedir?Elimdeki web çıktılarını delil olarak sunarsam ne derece etkili olur?Davayı red ve ödemek zorunda kalacağımız karşı vekalet ücretinin yüksek olma ihtimaline dayanarak kısmi dava mı açsam?