Mesajı Okuyun
Old 19-09-2012, 12:49   #1
Av.Serhat Doğan

Varsayılan daire karşılığı sözleşmesi eksik ve ayıplı teslim

Merhaba.

Müvekkil adaylarımız (arsa malikleri), eksik ve ayıplı işler sebebiyle (örn asansörün yapılmaması, çatının akması, bğmsz bölm'lerde kullanılan 2. sınıf malzeme vs) müteahhide ağustos.2011'de ihtarname göndermişler. İhtarnameden sonra bir nebze düzeltmeler kısmen ve işler kısmen halledildiği için binaya oturulmuştur ve fakat bakiye eksikler ve düzeltmeler hala düzeltilmediği için Şubat.2012'de SHM'den tespit yaptırılarak tebliğ ettirilmiştir.

Bir zaman daha zaman tanıyalım anlayışlı olalım derken halledilmeyince şimdi dava açmam için bana geldiler.

Soru 1) Zamanaşımı ile ilgili sorunumuz olur mu?
soru 2) Tazminattan önce; müteahhide düşecek olan dairelerden birinin eksikler ve ayıplarınkarşılığı olarak arsa malikleri üzerinde tutulması (arsa maliklerine ait olduğunun tespiti) talep edilebilir mi?
soru 3) Arsa sahiplerine ait b.sız bölümler ve arsa payı oranında ortak alanlar için tazminat talep etmenin ötesinde arsa maliki olarak müteahhitten tahsil edilerek ortak alanlardaki tüm eksiklerin yaptırlması talep edilebilir mi?

(Değerli meslekdaşlarım, bir hukukçu olarak elbette epeyce araştırdım ve sorulara bir cevabım mutlaka var fakat hata yapmaktan çekiniyorum, paylaşımınız için tşk ediyorum.)