|
|
|
|
Takip kesinleştikten sonra 1 yıl içinde haciz istemeniz gerekmektedir, aksi halde dosya işlemden kalkar, icra müdürünün işlemi doğrudur.
HACİZ:
TALEP MÜDDETİ
Madde 78 -4
Haciz talebi kanuni müddet içinde yapılmaz veya geri alındıktan sonra bu müddet içinde yenilenmezse dosya muameleden kaldırılır.
Uygulamada dosyalar işlemden kaldırmadan önce kapak açılıp son işlem tarihine bakılsada doğru değildir. Süresi içinde haciz istemeniz gerekmektedir. Siz telekoma müzekkere yazmanız bir haciz işlemi değildir.
|
|
 |
|
 |
|
Mağdur olan meslektaşımızın paylaştığı sorun/sorudan sadece "icra müdürünün işlemi doğrudur" cevabınız bence çok yanlış olup bu durum aynı zamanda Avukatlara bu şekilde davranan icra müdürleri/personellerini de cesaretlendirmektedir.
Sayın meslektaşım, Yaşamış olduğunuz şey gerçekten çok üzücü ancak sessiz kalınmaması gereken bir durum. Dosyaların işlemden kaldırılma şartları oluşmamasına rağmen bu şekilde karar veren icra müdürünün eyleminin TK 257. madde de belirtilen unsurları taşıdığını düşünüyorum. Ayrıca Avukat ile bu uslüpta konuşan ilgililer hakkında Baronuza, Adalet Bakanlığına, ilgilinin kıdem amirine, Adalet komisyonuna da şikayet etmenizi öneririm.
Umarım bir daha böyle bir tatsızlık yaşamazsınız.