18-09-2012, 09:22
|
|
|
Tasarrufun İptalİ Davasi
Sayın meslektaşlarım, icra takibi başlattığım bir borçlu alacaklının para almaması için bir başkası lehine 1.500.000 TL temlikname tesis etmiştir. Bu işlem muvazaalı olduğundan tasarrufun iptali davası açtım ve mahkemeden tedbir kararı aldım. Ancak borçlu bunun muvazaalı olmadığına dair daha sonradan düzenlediği sözleşme ve bir adet senedi temlikname dayanağı olarak dosyaya sunmuştur. Görünürde sözleşme, senet ve temliknamenin hukuka uygun olarak yapıldığı gözükmekte ancak gerçekte boçlu icra dosyalarının önüne geçmek için muvazaalı olarak bu belgeleri düzenlemiştir. Bu durum ile ilgili ispat problemim bulunmaktadır. Elimde sadece borçlu hakkında açılmış sayısız icra takibi ile ilgili belgeler var. Ancak bu yetmeyecek sanırım. Çünkü borçlu kılıfına uydururarak hazırladığı senet ve sözleşmeyi temlikname dayanağı olarak göstermiştir. Sayın melektaşlarım bu davanın ilk duruşması yarın ve ne şekilde hareket etmem gerektiği ile ilgili fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Aynı zamanda bu durum ile örtüşen yargıtay kararlarınız da var ise bunu da paylaşırsanız çok sevineceğim, herkese başarılı ve mutlu bir meslek yaşantısı diliyorum...
|