|
|
|
|
Arkadaşlar,
Amatör bir ses sanatçısı müvekkilim olan menajerlik şirketiyle menajerlik anlaşması yapıyor.Bu anlaşmanın 5. maddesinde ''sanatçı sözleşme devam ederken başka bir menajerlik firmasıyla veya 3. bir kişi ile aynı konuda anlaşma yapamaz.Yaparsa menajer sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedeceği gibi sanatçı 50.000-TL. cezai şartı menajere öder.''hükmü var.Sanatçi menajere kızıp kendi web sitesinde X Menajerlik firması ile anlaştım artık şu telefondan menajerime ulaşabilirsiniz gibi ibareler var.Bu arada müvekkilim şirkete herhangi bir yazılı fesih ihbarı yapılmadı ve de sanatçı açısından haklı bir neden doğuracak olumsuzluk yaşanmadı.Şimdi sanatçıya ihtarname göndererek cezai şartı isteyeceğiz.Elimizde sanatçının gerek kendi web sitesinde gerekse facebook sayfasında yeni menajerim x tir gibi açıklamalara ait çıktılar var.Bu çıktılar ileride sanatçıya ilamsız takip yaptığımızda ya da alacak davası açtığımızda sanatçı yeni menajerlik firmasıyla yazılı sözleşme yapmadıysa ve de ben sözleşmeyi feshetmedim,kızgınlıkla bu yazıları yazdım derse davada problem yaşar mıyım?
|
|
 |
|
 |
|
Hukuki yolllara başvurmadan önce bu çıktıların tek başına ispata yetip yetmeyeceği üzerinde durulmalıdır.