Mesajı Okuyun
Old 12-09-2012, 13:00   #2
İlhan_ERDEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.onurcelik
İyi Çalışmalar;

Müvekkilim uzun süre yurtdışında çalışmış olup çifte vatandaşlığa sahiptir. (Almanya) Müvekkilim yurda kesin dönüş yapmıştır. İşçi olarak çalışmış olduğu Almanya' da emekliliğe hak kazanmamış olup herhangi bir aylık almamaktadır.
Meslektaşlarıma sormak istediğim soru; Müvekkilimin yurtdışı borçlanması yoluyla ülkemizde emekliliğini sağlamak istiyoruz. Yapmış olduğumuz görüşmelerde Türkiye' de çalışmasının bulunmadığından bahisle ancak ve ancak 4B (Bağ-Kur) sigortalılık bakımından borçlanmanın sağlanabileceği cevabını aldık. Müvekkilimin işçi olarak (SSK) dolayısıyla bu yönde borçlandırılarak emekliliğini sağlamanın yolu var mıdır?

Bu kapsamda, yani 5510 S.K. md. 4/a kapsamında çalışmaya başladıktan sonra yurtdışı borçlanma talebinde bulunulması halinde mümkün olması gerekir. 08.06.2011 tarihli R.G.'te yayımlanan Yurtdışı Borçlanma Ve Tahsis İşlemlerim Hakkında Genelge'ye göz atmanızı tavsiye ederim.

Not: Aşağıdaki linkte bahsedilen yerel mahkeme ve Yargıtay ilamı uyarınca, yurtdışı çalışmaları Bağ-Kur değil, SSK kapsamında.

http://www.haberturk.com/yazarlar/al...-sskya-sayilir