|
|
|
|
... Bence o hükmün kastı, isminin başına "Av." yazamaz değildir, Avukata avukatlık kanununda tanınan özel mesleki yetki ve durumları (mesela cüppe giyme) kişisel anlaşmazlıklarında kullanamazdır. Yorum meselesi elbette, bu benim yorumum...
|
|
 |
|
 |
|
Forum konusuna ilişkin açık düzenleme yoksa da bu konuda bir düzenleme var...

:
TBB Avukatlık Kanunu Yönetmeliği m.20:
"...Avukatlar, mahkemelerde münhasıran vekalet görevi ifa ettikleri davalar dışında resmi kılık giyemezler..."
Somut forum konusu avukatın, herhangi bir alanda unvanını kullanıp kullanmaması ile ilgili değildir; ikame olunan davada bu unvanı kullanıp kullanamayacağı ile ilgilidir. Burada "avukat" unvanının kullanılması, kişinin mesleğini icra halinde olduğunu gösterir. Oysaki burada avukat, mesleğini icra/mesleki görevini ifa halinde değildir, başka bir deyişle -vekil/vekaleten hareket eden- değildir; davanın tarafıdır. Dolayısıyla davada, mesleğinden kaynaklı hak, yetki ve sorumlulukları olan "avukat"; asil olarak hareket ettiğinde kendisine bu hak, yetki ve sorumluluklar bahşedilemeyeceğinden dilekçesinde, "avukat" unvanını kullanmamalıdır (diye düşünüyorum
)
Saygılar...