Mesajı Okuyun
Old 07-09-2012, 17:08   #2
zafert

Alıntı:
Yazan çisil
iyi günler. Dava dilekçemde ecri misil, müdehalenin meni ve kal istedim. Ancak terditli talepte bulunarak taşınmaz bedelinin tazminini talep etmeyi unuttum. Keşif yapıldı dosya bilirkişiden döndü. Bilirkişi çok düşük bir ecrimisil ve taşınmaz bedeli takdir etti.Ben şimdi tek hakkım olan ıslahı kullanırken hem davamı kalden taşınmaz bedelinin tahsiline çevirip hemde bilirkişi raporuna nasıl itiraz edecem. Ayrıca yeni yasaya göre sadece tazminat talep edildiğine, ecri misil istenmeyeceğine dair kararlar okudum. şimdi ecrimisil reddedilirse hem benim ecri misil için ödediğim harç boşa gidecek hemde ecrimisile dayalı olarak karşı tarafa vekalet ücretimi ödeyeceğiz. Bu aşamada davayı nasıl ıslah edeceğimi bilemiyorum. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yeni çıkan yasa dediğiniz Kamulaştırma Kanununa geçiçi 6.madde olarak eklenen 5999 sayılı kanun ise bu yasaya göre 1983 öncesi kamulaştırmasız el atmalar için sadece tazminat istenebilir deniyor son çıkan içtihatlarda.Yani kısıtlama 1983 öncesi elatmalar için geçerli eğer dava konusu taşınmaz 1983 ten sonra kamulaştırmasız el atmaya konu olmuşsa icrimisil istenebileceği kanaatindeyim.