Konu
:
koruma kararı sonrası yapmam gerekenler
Mesajı Okuyun
03-09-2012, 13:36
#
2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR
Sn.Katılımcı
Alıntı:
1. bu karar iptal edilebilir mi? edilirse nasıl bir yol izlenmeli ve yasal olarak bana neleri kaybettirir?
Koruma kararı tarafınızca başvuru olması halinde kaldırılabilir.Karar kaldırılırsa koruma kararının sağladığı güvenceden yoksun kalırsınız ve eşinizin karara aykırı eylemleri nedeni ile onu zorlama hapsi için şikayet etme olanağınız kalmaz.
2
Alıntı:
. 2 hafta sonra okullar açılacak. büyük çocuğum ilköğretim öğrencisi. masraflarımız artacak. ben şu anda geçmiş yıllarda eşim izin vermese de çalışarak yaptığım birikimlerimden kullanıyorum ve şu an eşim çalışmam konusunda çok sorun çıkardığı için çalışmıyorum. eşimden ev ve çocuklar için yaptığım harcamalar nedeniyle ve okulun açılmasından dolayı artacak masraflar için acilen nafaka talep edebilir miyim? ( koruma kararı içinde eşimin 3 ay konuta giremeyeceği, bana ve çocuklarıma hakaret, tehdit, küfür edemeyeceği, uymazsa 3-10 gün arası hapis cezası var ama nafaka kısmı yok)
bana nafaka davası açabileceğimi ancak onun için 2-3 ay sonraya mahkeme günü verileceğini söylüyorlar. ama 2-3 ay sonra uzaklaştırma kararı zaten bitecek. bana ve çocuğumuza para vermek konusunda genelde sorun çıkaran eşime bu uzaklaştırma neredeyse ödül gibi olacak.
Yasya göre koruma kararı veren hakim tarafların mali durumları ve ihtiyaçları gözetrek nafaka kararı verebilir. Bu nafaka yükümlülüğü koruma süresiyle sınırlıdır.
3. mümkünse eğer en çabuk şekilde karar verilebilmesi için bu nafaka talebini ne şekilde nereye yapmalıyım???
Eşinizin aile giderleri için yapacağı katkı müktarının belirlenmesi için nafaka davasının açılması gerekecektir.
Davanın hızlı ilerlemesi delillerin toplanması ve karşılıklı yazışmaların tamamlanması ile ilgilidir.
Eşinizin gelirini belgeleyen delillerin dosyaya daha başlangıçta konarak talepte bulunulması durumunda duruşma günü kararlaştırılmadan bir nafaka tayin edilebilir.
Alıntı:
4. uzaklaştırma kararından sonra bilmem ve yapmam gereken yasal hak ya da yükümlülüklerim veya önerileriniz var mıdır?
Uzaklaştırma kararı eşinize yükümlülük getiren bir karardır.Sizin ayrıca bir eylemde bulunmanız gerekmez.Eğer ihlal olur ise cezalandırma için başvurabilirsiniz.
Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.
Av.Habibe YILMAZ KAYAR
Üye Kimliği
Av.Habibe YILMAZ KAYAR İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Habibe YILMAZ KAYAR İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Habibe YILMAZ KAYAR İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Habibe YILMAZ KAYAR İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın