Konu
:
binanın dış cephesinin mantolanması işinde para ödemeyen maliğe mi yoksa sözleşmeyi imzalayan maliklere mi gidilir?
Mesajı Okuyun
03-09-2012, 09:16
#
10
LaWYeR uA
Alıntı:
Yazan
Av.Bülent Özkan
Herkes hata yapabilir. Ancak aynı konu ile ilgili olarak bitirmiş olduğum birkaç dosyada Mahkemeler istisnasız mantolama işini KMK 19/2 kapsamında değerlendirdi. Çünkü mantolama işi sırf ısı yalıtımını hedefleyen bir iş değildir. Dış cepheyi koruma amacı ve su izolasyonu sağlama amacı da vardır. Pek çok amaç birlikte gerçekleşir. Ben de HMK 19/2'ye göre 4/5 çoğunluk gerektiği kanaatindeyim.
KMK Madde 19/2
Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça
anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz.
Sayın Özkan tabiki herkes hata yapabilir. Ama mahkemelerin mantolamayı 19/2 kapsamında değerlendirmesi bana doğru gelmiyor. Sonuçta mantolama ile elde edilen büyük bir fayda var 42. madde kapsamında değerlendirilmesi daha isabetli olur diye düşünüyorum. Kaldı ki binalarda enerji performansı yönetmeliğine göre mantolama zorunlu hale getirilmese de devlet tarafından oturulan binalarca yaptırılması teşvik edilmektedir. Bir de üstad elinizdeki mahkemenin 19/2 kapsamında değerlendirdiği bir kararı ekleyebilir misinz? saygılar...
LaWYeR uA
Üye Kimliği
LaWYeR uA İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
LaWYeR uA İsimli Üyeye Email Gönderin
LaWYeR uA İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın