Konu
:
Uçakta hakim krizi
Mesajı Okuyun
29-08-2012, 08:45
#
66
gorkembora
Alıntı:
Yazan
Av.Mehmet Saim Dikici
Bir Devlette "Hakim" den daha önemli kişi olur mu? Bence Hukuk devletinde "hakim", Başbakan'dan da, Cumhurbaşkanı'ndan da çok daha önemli bir kişiliktir.
Bu itibarla Hakimlerin VİP uygulamasına alınmaması gelişmekte olan-gelişememiş ülke pozisyonundan ziyade düpedüz hukuku hazmedememedir.
Sayın Demirel, Eski Başbakan ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı olmadığı için haklı olarak Türkiye'deki bu anormal durumun "geliştirilmemiş-gelişememiş" ülke olmamıza bağlamıştır. Kendisi (eminim ki) Başbakan olsaydı bu durum olmazdı.
Türkiye'de hakimler de VİP uygulamasına tabi olurdu.
Bu nedenle; bir Hakim'in çok haklı olarak üstünü aratmamasına bu kadar tepki gösteren arkadaşlarımızın, bir avukatın üstünün aranmasına da bir daha tepki göstermemesini rica ediyorum. Çünkü bu "çifte standart" içeren tavır hiç doğru değil.
Ve şunu tekrar belirtmeliyim: Bir hakim, Hukuk devletinde Başbakandan da cumhurbaşkanından da daha önemli kişidir. Yani en en "Vip" tir.
Sayın Meslektaşıma katılıyorum, zira bir hakimin haklı olarak üstünün aranmasına karşı çıkmasına tepki gösterirken avukatın üstünün aranması konusunda itiraz etmek hiç etik ve hoş değil.
Ancak asıl mesele şu uluslararası havacılık kuralları bu konuda ne diyor? Güvenlik cihazlarında normal dışı görülen durumlarda arama yapılması öngörülüyor. Yorum yapan hiç kimse bu noktada usulen bu aramanın nasıl yapılacağını yazmamış. Eğer uluslararası havacılık kuralları arama yetkisi veriyorsa bu yetkinin de usuli şartlar yerine getirilerek yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Konunun sizler tarafından da uluslararası havacılık kuralları ve usuller yönünden de değerlendirilmesi için huzurlarınıza sunuyorum.
gorkembora
Üye Kimliği
gorkembora İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
gorkembora İsimli Üyeye Email Gönderin
gorkembora İsimli Üyenin İnternet Sayfası
gorkembora İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın