Mesajı Okuyun
Old 27-08-2012, 16:47   #1
av.rahsan

Varsayılan İhalenİn Feshİ Davasinda BorÇlunun Lehİne Olan Bİr Duruma BorÇlu İtİraz Edebİlİr Mİ?

Tüm meslektaşlarıma iyi günler diliyorum. Şöyle bir sorum olacak. Ben ihale alıcısının vekiliyim. Girilen ve gayrimenkul alınan ihalenin ardından, borçlu ihalenin feshi davası açıyor. Dava nedeni ise; söz konusu gayrimenkulün metrekaresinin fazla gösterilmiş olması, yani gayrimenkulün metre karesi 50 ise 90 diye gösterilmiş. Ve borçlu aynı konuda değer takdirine itiraz etmiş. Ancak borçlunun şikayeti mahkeme tarafından reddedilmiş. Sorum şu; müvekkilim olan ihale alıcısı diyor ki: benim için önemli olan zaman kaybetmemek, metre karenin fazla gösterilmiş olması önemli değil. Yani borçlunun aslında lehine olan, ancak müvekkilimin aleyhine olan bir duruma müvekkilim itiraz etmezken, borçlu zaman kazanmak amacıyla kendisine faydası olan bir durumu öne sürerek ihalenin feshi davası açıyor. Şimdi böyle bir durumda davanın reddedilebilmesi için borçlunun haksız olduğuna dair emsal gösterebileceğim yargıtay kararları elinde olan veya bu konuda bana yol gösterecek, bilgisinden faydalanacağım meslektaşlarımdan yardım istiyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.