Mesajı Okuyun
Old 26-08-2012, 16:29   #1
hltydmr

 
Varsayılan İİK 45'in uygulamadaki durumu..

Sayın meslektaşlarım iyi günlerdilerim.

Bilindiği üzere öncelikle rehine müracaat kuralı dediğimiz husus İİK 45 maddesinde düzenlenmiştir. Ancak genel itibari ile de bankaların alacaklı olduğu durumlarda asıl borçlu hakkında hem ipotek takibi ve hem de genel haciz yolu ile takip yapılmakta. Tabii ki tahsilde tekerrür olmamak kaydıyla.

Benim sorum şu: maddede geçen 'Ancak rehinin tutarı borcu ödemeğe yetmezse alacaklı kalan alacağını iflâs veya hacizyolu ile takip edebilir' ibaresi nasıl uygulanmakta??

Yani alacaklı önce ipotek takibi yapıp,işlemleri tamamlayıp ve akabinde de kesin rehin açığı belgesi aldıktan sonrakalan miktar için mi genel haciz yoluna müracaat edebilir, yoksa iki takibi de aynı anda yaparak ipotek takibinin sonucunu mu bekleyecektir??
Teşekkür ederim.