Mesajı Okuyun
Old 23-08-2012, 12:46   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Değerli meslektaşlarım,

Bir müvekkilim SSK'dan emekliliğe hak kazandığına ilişkin bir yazı alıyor. Fakat işverene bunu vermeden sözlü bir fesih ile işten ayrılıyor. Şu anda da bağkurlu olarak kendi açtığı işletmeyi çalıştırıyor. Bu durumda çalışırken aldığı belgeye dayanarak eski işverene karşı kıdem tazminatı isteme hakkım var mıdır?

Bir de bu yazıyı almaya hakkı olsa fakat almamış olsaydı, işyerinden ayrıldıktan sonra SSK'dan bu belgeyi alması durumunda yine eski işverene karşı talep hakkı olacak mıydı?

Görüşleriniz için çok teşekkürler...
Sayın HakiMavi;

Belirttiğiniz şartları taşıyan müvekkiliniz, ayrılmadan önce SGK'dan almış olduğu yazıya istinaden eski işvereninden kıdem tazminatını talep edebilir. Kural olarak işyerinden ayrıldıktan sonra söz konusu belgeyi alması durumunda kıdem tazminatını alma hakkını kaybeder. Ancak ayrıldıktan sonra kurumdan yazıyı alıp işverene, ayrılma nedeninin 3600 gün prim ve 15 yıl şartının tamamlanması olduğunu içeren bir ihtarname göndermesinin ardından ödeme yapılmaz ise açılacak davanın lehe sonuçlanabileceği kanaatindeyim.

Saygılarımla..