22-08-2012, 15:54
|
|
|
Ölüm tazminatı, varislere mi bankaya mı ödenir?
Merhabalar;
Müvekkilim ile karşı taraf arasında satım sözleşmesi sonucu karşı taraf kredi çekmiş, müvekkilime taşınmazını(ipotekli olarak) devretmiştir. Aralarındaki farazi anlaşma gereğince müvekkilim karşı tarafa her ay belli miktar ödemede bulunacak, karşı tarafta kredisini yatıracaktır.
Söz konusu karşı taraf taşınmazı devretmesinin ardından 3 gün sonra vefat etmiştir. Müvekkilim 5 ay kadar karşı tarafın kredisini bizzat ödemeye devam etmiştir.
Ancak kredi sözleşmesi sırasında yapılan sigorta gereğince ilgili sigorta şirketi bankaya ölüm tazminatı ödemiş, bankada bu tazminatı erken ödeme kapsamına alarak borcu kapatmış, ipoteği kaldırmıştır.
Bu aşamada ölenin mirasçıları noterde yaptırmış oldukları miras taksim sözleşmesi gereğince ölüm tazminatının kendilerine ait olduğunu savunmaktadırlar,
ve müvekkilime sebepsiz zenginleşmeden ötürü ölüm tazminatının miktarı oranında dava açmışlardır.
Ancak özellikle belirtmek gerekir ki müvekkilimin hiç bir şekilde borcun nakli gibi bir sözleşme bulunmamaktadır.
Bu aşamada karşı tarafın sebepsiz zenginleşme iddiası hakkında yorumlarınızı bekliyorum;
Zira kanaatimce asıl söz konusu tazminatın bankaya değil de varislere verilmesi durumunda sebepsiz zenginleşme olacaktı.
Yardım edecek ve yargıtay kararlarıyla bu konu hakkında destek olabilecek meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim..
Saygılarımla...
|