Mesajı Okuyun
Old 22-08-2012, 04:17   #3
üye37975

Alıntı:
Yazan Av. İbrahim YİĞİT
Cari (işleyen) ayların nafakası talep edilip de, nafakanın kaldırıldığına dair ilam sunuluncaya veya tedbir nafakasına ilişkin ilamın kesinleşmesine kadar icra dosyası infaz edilemez. Bu nedenle ilamsız takibinizin talep (4 nolu bent) kısmına bir göz atın

İcra ceza sadece cezayı belirler. Ödemeyi icra dairesi alır. Bu nedenle ödemeye ilişkin icra müdürlük işlemine karşı şikayet yolunuz her zaman açık.

İbrahim bey yanıtınız için teşekkür ederim..Sorumu sanırım pek anlaşılır yazmamışşım..Aslında tam olarak şunu demek istemişdim..
Tedbir nafakasına ilişkin ilam kesinleşince bunu dosyaya sundum ama icra müdürü hesabı eksik yaparak dosyayı infaz etti ..Sanırım şu durumda icra müdürlüğünü şikayet ederek,dosya hesabının yanlış yapıldığını ve bu sebeple infaz edilen dosyanın tekrardan işleme konulması istiyeceğim..Doğrumu.?
Birde nafaka için icra cezaya açılan davada prosüdür şöyle işliyor..Hapse giren ilgili parayı yatırınca, icra cezaya müracat ediyor ve icra ceza hapsi düşürerek cezaevine yazı gönderiyor ama benim olayda hapse giren kişi, davanın açıldığı tarihe kadarki işleyen nafakayı yatırası gerekirken eksik yatırdı ve yinede icra ceza hapsi düşürdü..Böyle bir durumda nasıl davranacağımı bilemedim..