Mesajı Okuyun
Old 13-08-2012, 13:29   #3
rancho

Alıntı:
Yazan ugurtrbrs
Merhaba. Sizin durumunuzun YAŞ kararlarına karşı yargı yolunun açılmasıyla alakası olduğunu düşünmüyorum; zira dediğiniz olayda YAŞ'nın verdiği bir karar yok. MSB'na başvurmak da dava süresinin tekrar başlamasını sağlamaz. Çünkü, sürenin tekrar başlamasını düzenleyen İYUKm10-11'e sürenin yeniden başlaması için dava açma süresi içinde üst makama başvurmanız gerekmektedir. Yani başvuru süresi de geçmiş. Ayrıca MSB Genel Kurmay'ın üst makamı olmadığı için de başvuru bir sonuç vermez.
----------------------
Saygılar...
Sayın meslektaşım öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Benim kastettiğim, söz konusu disiplinsizlik nedeniyle verilen kararlar da yargı denetimi dışında bırakılmış durumdaydı. Kanun değişikliyle yaş kararları ve yargı denetimi dışında kalmış diğer işlemler deniliyor. Yani buraya girme olasığı var. Ayrıca msb'ye başvuru dememin sebebi, yine aynı kanunla geçici maddeyle msb'ye 2 ay içinde başvuru için süre verildi. Yani oradan başvurular alındı. Şimdi de süreden reddetse bile dava açma hakkı doğar mı diye soruyorum. Yani bizim başvurumuz üst makama değil aslında ilk başvuru olacak.