Mesajı Okuyun
Old 06-08-2012, 15:59   #1
gcpgl

Varsayılan Oyakın 10 yıldan önce istifa edenlere sadece anaparayı vermesi

205 sayılı ORDU YARDIMLAŞMA KURUMU KANUNU'nun 21. maddesinde "- En az 10 yıl müddetle Kurumda üye olarak bulunduktan sonra, görevli oldukları kuruluşlardan herhangi bir sebeple ayrılmak suretiyle üyeliği sona eren daimi üyeler emeklilik yardımından faydalanır." hükmü bulunmaktadır. Anladığım kadarıyla Kanunun bu maddesine göre 10 yıldan önce istifa eden subaylar nemalardan yararlanamıyor. Daha doğrusu biraz araştırdım ve şunu gördüm 10 yıldan önce istifa eden subaylara maaşlarından zorunlu olarak kesilen toplam tutar yani anapara iade edilirken hizmet ettiği süre boyunca işleyen nema verilmemekte bunun sebebi ise 10 yılın altında çalışması olarak belirtilmektedir. Benim sorum ise şu: 8 yıl boyunca Subay olarak askerlik görevini yapan bir subay istifa ediyor ve OYAK 10 yıldan az süre çalıştığı için sadece anaparasını vereceğini belirtiyor. OYAK'ın 8 yıl boyunca bu parayı kullanması ve şimdi nemasını vermemesi haksız bir kazanç değil midir? sonuçta OYAK kendi resmi sitesinde de tam olarak bir kamu kurumu olmadığını belirtiyor ve kendine bağlı bir çok şirket var. Yukarıda belirttiğim kanun maddesi nemanın alınamaması için başlı başına bir gerekçe olabilir mi? Bu konuda dava açacağım asliye hukuk mahkemesinde açmam gerektiğini düşünüyorum ancak kafamda bir türlü davanın konusunu ve içeriğini tam olarak oluşturamıyorum. Konu ile bilgisi olan meslektaşlarımın yorumlarını bekliyorum. Teşekkür ederim iyi çalışmalar.