Mesajı Okuyun
Old 06-08-2012, 11:03   #1
konuk0606

Karar Boşanma Kararı İle Müşterek Çocuklara Kuru Mülkiyeti Devredilen,Sükna Hakkı Babaya Bırakılan Taşınmazda Başka Biri Yaşayabilir Mi?Ödenmeyen Nafakalar

İyi günler,
2 sene once eşimle ayrıldık. 2 çocuğumuz var ve ben çalışmıyorum. Mahkeme kararı ile beher çocuk adına aylık 150 tl nafaka bağlandı. Ben suanda 2 kızımla beraber ailemin evinde annem ve babamla yaşamakdayım .
Çocuklarımı 1995 ve 1999 doğumlu
Evliğimiz süresince oturduğumuz evi ayrılırken çocuklarım adına
bağımısız bölüm %50 büyük kızıma
bağımsız bölüm%50 küçük kızıma
Ayrıca çocuklar üzerlerine yapılan satış üzerindende eşit paya sahipler
Evin üzerinde ayrılıdığım kişinin ölünceye kadar oturma hakkına sahip taşınmazsın 3. Kişilere devir yada temlik edilmemesine ve 3. Kişilere kiraya verilemesine karar verilmiştir.tapuda bu konuyla ilgili olarak şerh konulmuştur.
Çocukların babası nafakayı ödemiyo
şuanda evde başka bır yabanı kadın ile yaşadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Öğrenmek istediğim ;
1-sükna hakkı tanınan eski eşimin evde başkası ile yaşaması konusunda hukuken ne yapabilirim? bu hakkı ondan başka bir kişi kullanabilir mi? sükna hakkını kaldırabilir miyiz?
2- bugune kadar ödenmeyen nafaka tutarı , cocuklarımın hakkı için ne yapabılırım ?

Konuyla ilgili olarak , beni yönlendirir ve yardımcı olabılırsenız cok sevınırım . destegınız ıcın teşekkur ederım