Mesajı Okuyun
Old 31-07-2012, 07:12   #2
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
merhabalar sayın hukukçular;
eşimle tam 1 senelik evliyşz ve boşanmayı düşünüyoruz daha doğrusu ben istiyorum teklif eden benim anlaşmalı boşanma düşünüyoruz nedeni eşimin ailesi sizce bu yeterli bir neden mi hakim karşısında ve ben tazminat davası açmak istiyorum huzursuzluk yaşattıkları için,benim hakkımda gerçek olmayan şeyler söyledikleri için ama bunları inkar edip bir şekilde bahane bulurlarsa diye düşünüyorum.anlaşmalı evliliklerde tazminat davası nasıl açılır ve geçerli midir ben ayrıldıktan sonra hiçbir gelirim kalmıyor bu yeterli midir?ne gibi nedenler gerekir?ve tazminat davasında eşim maddi tazminat vereceğine dair bir belge imzalasa ailesi bunu geçersizleştirebilir mi

Sayın konuk,
Anlaşmalı boşanma için herhangi bir neden gerekmez; evlilik en az bir yıl sürmüşse, eşlerin boşanma, varsa çocukların velayeti ile boşanmanın mali sonuçları (nafaka, tazminat vb.) konularında anlaşmaları ve hakimin bu anlaşmayı uygun bulması yeterlidir. Konunun eşinizin ailesi ile bir ilgisi yoktur, eşiniz tazminat vermeyi kabul ediyorsa ve bu anlaşmanız boşanma kararında yer alırsa, gerekirse icra yoluyla tazminatı alırsınız. Tazminatı eşinizin ailesinden istiyorsanız, bu ayrı bir dava konusudur, boşanma ile ilgisi yoktur.
Boşanma protokolünü hazırlarken ve davayı açarken bir avukattan doğrudan yardım alırsanız hem her konuda bilgilendirilir, hem de hak ve zaman kaybına uğramazsınız.