Mesajı Okuyun
Old 30-07-2012, 14:39   #4
yılmazkan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.TevfikKICALI
Site içi ve internette araştırmama karşın ilgili bir yazı bulamam sebebiyle bu konuya ilişkin başlık açıyorum.

Alacaklı ile borçlu ve vekiller arasında yapılan anlaşma ile bir kısım icra dosyaları haricen tahsil ediliyor, geri kalan birden fazla dosya alacağı içinse; borçlunun belirlenen ve yazılı anlaşma metnin de tek tek yazılan 3 adet taşınmazının icra kanalı ile satışı ve bu satıştan elde edilecek tutar her ne olursa olsun bütün borç miktarlarının ibra edileceği belirlenmiştir.
Diğer bir deyişle; toplam borç karşılığı nakden olmasa da belirlenen taşınmazlarla mahsup edilerek ibra ediliyor.

Ancak alacaklı ilerleyen zamanda anlaşamaya aykırı olarak belirlenen taşınmazlar dışında farklı bir gayrimenkulün de satışını istiyor. Bu aşamada tarafımıza açık arttırma ilanı tebliğ edilmiştir.

Benim araştırmakta olduğum konu ve sorular :
1- Satış işleminin iptali için hangi yollara başvurulabilir?
2- İcra satış işleminin durdurulabilmesi bu aşamada ne yapılabilir?

İyi çalışmalar diliyorum...
Anladığıma göre
1- Bir kısım borçlar haricen ödenmiş,
2- Bir kısım borca karşılık belirli taşınmazların ne fiyatla satılırsa satılsın borcun sona ereceğine dair sözleşme hazırlanmıştır.
Yapılan bu anlaşma İİK 71'de bahsedilmiş olan borcun takipten sonra ferileri ile birlikte ödenmiş olduğuna dair bir anlaşma niteliğinde sayılabilir. Sonuç itibari ile belirlenen evlerin satılması ve satış bedeli borcu karşılamasa bile borcun sona ereceği kararlaştırılmıştır. Alacaklının bunun aksi yönde davranması borçlunun zararınadır.
İİK 71'e dayanarak satışın ertelenmesi mümkün olmalıdır.