Mesajı Okuyun
Old 26-07-2012, 19:21   #1
hukukkuşu

 
Varsayılan şifahi konser sözleşmesi - tazminat

Değerli meslektaşlarım; "tanınmış" olarak kabul edebileceğimiz müvekkil sanatçı ünlü bir konser mekanıyla görüşüyor ve belli bir tarihte konser konusunda anlaşıyorlar. Ortada yazılı bir sözleşme yok fakat ilan,afiş,bilet,konser görüntüleri,gazete haberleri ve internet forum yazışmaları mevcut.Konser için tarafların kararlaştırdığı ücret ödenmediği gibi müvekkilin yol masrafları dahi karşılanmıyor. İlk sorum şu; ortada yazılı sözleşme bulunmadığından aradaki ilişkiyi hangi genel hükümlere dayandırmalıyım? Ben hizmet sözleşmesinin kurulmuş olduğu düşüncesindeyim fakat bazı arkadaşlarım eser sözleşmesi olduğu konusunda ısrarlı.Sizin görüşünüz nedir?
İkinci durum şu; müvekkil konser sonrası kulisten ayrılınca mekan içerisinde betonda kayıp düşüyor ve kolu kırılıyor.Beton bir şekilde ıslak ve ne bir uyarı ne de müvekkil sanatçıya eşlik eden bir çalışan var.Müvekkil bir çalışan tarafından hastaneye götürülüyor ve 1 aylık rapor alıyor.Yukarıda bahsettiğim alacak dışında mekan hakkında tazminat davası da açacağız.
Alacak ve tazminat davalarının birlikte görülmesi mümkün müdür?
İşletmenin, düşme olayıyla ilgili sorumluluğu sizce mevcut mudur?
Son olarak sanatçı olan müvekkilin olaydan sonra 1 aylık raporunun bulunması, sonraki muhtemel işlerini aksatacağından tazminatı sizce nasıl hesaplamalıyız?
Öncelikle karşı tarafa ihtarname yollayacağım fakat şimdiden değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.İlginize çok teşekkür ederim.