Mesajı Okuyun
Old 23-07-2012, 08:15   #16
Av.Can

Uygulamada Avukat kendisi düzenleyip altını imzaladığı evrakı notere ya kendi götürür ya da çalışan stajyeri vs bu işlemi yapar. Bazen de ihtar düzenler ve müvekkilin göndermesini isteriz. Bu durumda da müvekkilin ağzından yazılır ve altına müvekkilin imzası açılır.

Meslektaşım iyiniyetle davranmışsınız ama altını imzaladığınız ihtar metnini sizin gönderip bir suretini de saklamanız gerekliydi. Hatta müvekkiliniz sizi tanımayan bir notere gitseydi noter siz olmadığınız için işlemi yapmayabilirdi de.

Şimdi müvekkiliniz muhtemelen "ben ihtar çek diye para verdim. O da çektim dedi ve bu sureti de bana verdi. kaşeli imzalı görünce inandım. Meğerse ihtar çekmemiş, kaşe vs. sahteymiş" benzeri bir ifade vermiştir. Kendi adınıza düzenleyip müvekkile teslim ettiğinizi ispatlamak gerekebilir. Burada tedbirsiz davranmışsınız ama bence işi baştan sıkı tutun. Elinizde müvekkile ait yaptığınız işlerin hepsini tarayın, hatta ihtarı imzalayıp göndermesi için müvekkile verdiğinize dair tanığınız varsa dinletin. Altında sizin imzanız olduğu için göndermek öncelikle sizin göreviniz bu nedenle savcıya durumu iyi izahe tmek gerek. Geçmiş olsun.