Mesajı Okuyun
Old 22-07-2012, 22:01   #1
Av. Ayşenur Gökçe

Varsayılan kira sözleşmesinin feshi!!

Sayın meslektaşlarım; lütfen bana yardımcı olun, müvekkilim yurtdışında ve Türkiyede maliki olduğu evde kiracısı var, kiracı 2009 yılından bu yana kiracı olarak bulunmkta. 2009 yılında 700 TLye kiralanan taşınmaz için kiracı azalan ödemeler yapmış ve her ay kafasına göre tarihlerde ve miktarda ödemeler yapmıştır. 2012 yılında dahi 600 küsür kira bedeli yatırmaktadır. 700 TL'ye kiralanmasına karşılık sadece kiralayan ilk 3 ay içerisinde kira bedelini 700 TL olarak ödemiştir. Kira bedelinin tefe üfe oranına göre artması gerekirken kiracı asla kira bedelini artırmadığı gibi azalan ödemelerde bulunmuştur.
Burada sorun şu ki müvekkilim yurtdışında olduğu için Türkiye'de annesi evini kiralamış ve kira kontratı annesinde bulunmaktadır. Fakat müvekkilin annesi vefat ettiği için şuan ne müvekkilimde ne de bende ne de bir başkasında kira kontratı mevcut değil. Kiracı ve avukatıyla yaptığım görüşmelerde kira kontratını istememe rağmen gayet saygısız bir üslupla reddedildim. Müvekkilimin kira bedeli yatan hesabını incelediğimde kira başlangıcının haziran olduğunu tahmine ettiğim için mayıs ayında ihtar çektim ve kiralananın boşaltılmasını istedim. Kiracı cevabı ihtarında nisanda başladığını söylemiş kira başlangıcının.
Müvekkilimde artık satalım evi diyor evi satmak istiyoruz ama kiracı eve bakmaya gelenleri de içeriye almıyor. Ne yapmam lazım kiracıyı çıkarmak için ya da evi göstermeyen kiracı için ne yapmam lazım bana yardımcı olun lütfen.
kira sözleşmesini feshedemiyorum çünkü kira başlangıcı nisan öbür nisanı beklemek lazım :/ napcağımı şaşırdım sanırım kira hukuku konusunda başarılı değilim bana yardımcı olursanız sevinirim .Şimdiden çok teşekkür ederim ....