20-07-2012, 16:31
|
|
|
Bir çok şey olabilir.
Boş bir kağıdı ihtarname formatına sokmuşsunuz. Altına da adınızı, soyadınızı yazıp imzalamışsınız. Ve bu ihtarnameyi göndermesi için müvekkilinize vermişsiniz.
Sizin tarafınızdan anlatım bu şekilde...
Karşı tarafın anlatımı da, avukata ücretini ödedim ihtarname çekilmesi için ve o bana bu kağıdı verdi. Ancak daha sonra öğrendim ki böyle bir ihtarname çekilmediği gibi kağıt üzerindeki kaşeler sahte.
Ve olayın özüne gelelim ;
Siz bir avukat olarak ihtarname düzenlemişseniz, bunu noterde onaylatarak gönderme işi de sizin sorumluluğunuzdadır. Bu durumda, kendinizin bizzat yapması gereken bir işi, müvekkile tevdii etmişsiniz ve bu olay vukuu bulmuş.
ANlattıklarınızdan yola çıkarak bu olayda sizin başınızın hayli bir ağrıyacağını düşünüyorum. Lakin sizin ihtarname gönderme işini bizzat yaptığınız ilk etapta düşünülecektir. Bu durumda sahtecilikle ilgili iddia size yöneltilecektir.
Peki bu durumda kendinizi nasıl savunmalısınız?
-Müvekkilinizin size vermiş olduğu bir vekalet var mı?
İhtarname ekinde vekalet sunulmuş mu? Baro pulu yapıştırılmış mı?
-İhtarname masrafı adı altında bir masraf alınmış mıydı? Yani Notere ödenecek bedel? Ve bu alındı belge karşılığı, banka havalesi şeklinde midir?
-İhtarname hazırlanması için herhangi bir avukatlık ücretinde anlaşıldı mı? Sözleşme yapıldı mı? Makbuz kesildi mi? Ödemeye ilişkin yazılı belge var mı?
Bence çıkış noktalarınız bunlar olmalı. Eğer aranızda hiç bir sözleşme, ödeme, yazılı belge yok ise bence işiniz kolaylaşacaktır. Ancak aranızdaki ilişkiyi belgeleyen yazılı belgeler var ise bence sıkıntınız artacaktır.
Geçmiş olsun.
|