Mesajı Okuyun
Old 20-07-2012, 16:08   #13
suskun_juliette

Fiilen sona ermiş bir evlilik birliğinin hukuken de ortadan kaldırılması için avukattan yardım talep ediliyor ve kendisi de meslek ilkeleri doğrultusunda müvekkilinin haklarına halel getirmeyecek şekilde görevini ifa ediyor. Burada avukata, haksız bir isnatta bulunulmuştur. Korunan değer aile birliği, evlilik kurumu iken öte yanda toplum dirliği ve düzeni söz konusudur. Bu sebeple boşanma davasında tarafların menfaatine kıyasla avukatın menfaati ne olabilir ki? Avukatın, müvekkilini yönlendirmesiyle hiç kimse boşanmaz. Bir yuva yıkılmışsa zaten artık avukatın, hakimin bunda herhangi bir katkısı olamaz. Nedense her şey avukatın başına gelir, kimse kalkıp "Hakim bizi zorla boşadı, eşim boşanmayacaktı." demez. Haksız bir söylem karşısında avukatın hem mesleki onuru, hem de bu nahoş yakıştırmayla kendi onuru zedelenmiştir. Kaldı ki bu söylemden sonra avukatın toplum nezdindeki imajı da zedelenmiş, dolayısıyla şeref ve saygınlığı rencide edilmiştir. Ben burada hakaret suçunun unsurunun gerçekleştiğini, avukatın şeref ve saygınlığını hedef alan bir söylemin var olduğunu savunuyorum.

Saygılar.