Mesajı Okuyun
Old 10-07-2012, 17:51   #12
yeditepelişehir

Değerli meslektaşlarım parça parça yazıyorum ama bazı evraklar dosyaya yeni girmiş veya bazı şeyleri ben geç fark etmişim.Maddeler halinde bu bilgileri aktarmaya ve daha çok usuli yönden sorular sormaya çalışacağım.
1- Müşteki sanığı ilk kez gördüğünü,orada çalıştığı esnada sanığın kredi başvurusunda bulunmadığını,kaldı ki sanığın başvurduğunu iddia ettiği günde orada olmadığını,ilgili kurumun başka bir şubesinde çalıştığını belirtmiş ve o gün yaptığı işlemleri gösterir on onbeş sayfa evrak sunmuş.Evraklarda düzenleyen : müşteki şeklinde mesela. Bu şekilde evrak çıktısı almak mümkün.Sonuçta müştekinin şifresiyle bir mesai arkadaşı da o işlemleri yapmış olabilir.Siz ne dersiniz?
2- Kamera kayıtları incelensin o gün sanık yanıma gelmedi diye belirtmiş,o güne ilişkin kayıt bulunamamış. Müvekkilim de çok iddialıydı kamera kayıtları hususunda.Kayıt yok fakat müvekkilimin kredi almaya gidiyorum ve dönüşte de kredi vermedi alamadım şeklinde beyanda bulunduğu biri var. Bu şahsın tanıklığı mümkün olur mu şu saatten sonra? Kredi başvurusuna ve müvekkilin hakaretli reddediliş biçimine şahit değil fakat yukardaki diyalog aralarında geçmiş.En azından kuruma gittiğini göstermesi bakımından bu kişinin dinlenmesi mümkün olabilir mi? ciddiye alınır mı?
3- Müşteki müvekkilimin aslında önceki müdürle sorunu olduğunu esas derdinin onunla olduğunu sağdan soldan duyduğunu ifade etmiş şikayet dilekçesinde.Müvekkilim ise önceki her müdürle arasının iyi olduğunu ifade ediyor.Çağrılsın onlar da dinlensin diyor.Sonuçta kred, başvurusu dışında bir husumet yok.Ne müvekkil ne müşteki başka bir husumetten bahsetmiyor.Bu saldırı için bir husumet lazım.Sonuçta müvekkil akıl sağlığı yerinde biri.Bu bağlamda diğer müdürler dinlensin talebimiz olsa kabul görür mü?
4- olay yerinde keşif yapılmasını istemek için uygun bir zaman mıdır yoksa geç mi kalınmıştır? Müvekkil baltayı ikinci kez sallamadığını söylüyor.Tanık ikini darbe koltuğa geldi diyor.En azından bir iz bir tahribat olmalı değil mi? aradan 5-6 ay geçmiş. Buna rağmen koltuk incelensin desem nasıl olur? Müdür arşiv odasına kaçınca müvekkilin peşinden gittiği kapıyı tekmeleyip kilidini kırdığı söyleniyor.Bunu da olay yerinde görmek gerekmez mi? İstesem elimle bile kapıyı kırarım çünkü çok eski.Tekme atsam kapı açılırdı müdüre saldırırdım.böyle bir şey yok diyor müvekkilim. Yani uzun lafın kısası keşif talep etmek farz oldu müvekkil bu derece iddialı konuşurken.Kabul edilmeme ihtimali var mı bu talebimin? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim herkese.