Mesajı Okuyun
Old 08-07-2012, 08:42   #11
Armağan Konyalı

Alıntı:
Yazan Av.Dursun KARACA
Kaldı ki, kişi ilk kez suç işlemiş, cezası da 2 yılın altında, zararı da tazmin etmiş.
Sayın Av.Cengiz Aladağ'ın isabetli görüşüne katılıyorum: Hagb, adaletin terazisine parmakla müdahaledir.

Biri beni yaralasa ''ilk kez yapıyor'' diye cezasız kalmasına gönlüm razı olmaz. Ceza davasında yaralamanın tazmini koşulu aranmamaktadır.

Ayrıca, hagb hukuken herkese defalarca suç işleme hakkı tanımaktadır. Bir ceza davası bir yıl sürmekte ve bu uzun süre içinde işlenecek ikinci, üçüncü suçlar da hagb kapsamında cezasız kalacaktır.

Başka bir konuda bir örnek daha vermek istiyorum:
Ruhsatsız işyeri çalıştıran birinin işyeri mühürlendiğinde mühür bozulursa yine mühürlenmekte ama yine mühür bozulmaktadır. Bu defalarca tekrarlanmaktadır. Aynı suç işleme kastı altında kabul edilerek bütün mühür bozma eylemleri tek suç olarak kabul edilmektedir. Ve sonunda hagb nedeniyle bütün mühür bozmalar cezasız kalmaktadır.

Böylelikle Kanun suçu kaşıkla cezalandırmakta ve kepçeyle cezayı geri almaktadır. Hagb yoluyla adalet suçlulara kredi vermektedir. Adalete borç varsa haksızlık var demektir.

Aynı haksızlık elbette erteleme için de geçerlidir.

Saygılarımla