Sayın meslektaşlarım merhaba;
Tapuda arsa vasfında gözüken bir apartmandaki bir dükkan eski paydaş tarafından fiilien kullanılıyor/kiralanıyor ve payına mukabil fiili kullanım oluşuyor. Yıllar sonra .... Apartman Yönetimi adı altında apartman sakinleri buranın ortak kullanım alanı olduğu ve ortak giderlerin karşılanması için kiralanmasına karar veriyor.Bu dönemde eski malikten hisselerini devralan müvekkilim gerek anılan karardan ötürü gerekse üzerinde kurulan baskıdan dolayı bu dükkanı kullanamıyor ama vergilerini malik gibi yıllardır ödüyor
El atmanın önlenmesi istemiyle açtığımız davada karşı taraf paydaşlar arasında ortaklığın giderilmesi davası açılması gerektiği ayrıca fiili kullanım oluştuğu için davanın Mk 2. md aykırılık teşkil ettiğni savunmaktadır.
1- Kat mülkiyeti/irtifakının olmadığı bir binada apartman yönetimi adı altında alınan bu karar geçerli midir?
2- Fiili kullanım iddiasını müvekkilimden önceki eski malikin burayı yıllrca kullandığı ve müvekkilimin de devirden sonra vergilerini ödemeye devam ettiği için mülkiyetten vazgeçmedğini iddia etmekle çürütmek mümkün müdür?
3- İskanı olmayan arsa tapulu bir bina söz konusu olduğundan aynen taksim veya kat mülkiyeti kurulması yoluyla ortaklığın giderilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum, satış yolu ile taksimde de fiili kullanım olgusuna bakılacağından usul ekonomisi açısından el atmanın önlenmesi davasının doğru olduğu yönündeki savunmamla ilgili görüşlerinizi rica ediyorum.