Mesajı Okuyun
Old 06-07-2012, 11:24   #2
üye7160

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan yavuzselimaydın
Bugünkü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6352 sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava Ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun’un 21. maddesi ile İcra İflas Kanunu’na aşağıdaki düzenleme getirilmiştir:
MADDE 21 – 2004 sayılı Kanunun 106 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebilir.”
Maddenin eski halinde taşınır mallar için bir yıl, taşınmaz mallar içinse hacizden itibaren 2 yıllık satış süreleri öngörülmüştü. Bu kapsamda eski tarihli hacizlerin somut durumu nasıl değerlendirilmeli? İcra müdürlerince, kanunun yürürlüğe girmesinden önce koyulmuş ve yeni düzenlemede yer alan 6 aylık ve 1 yıllık süreleri doldurmuş olan hacizlerin doğrudan fekkine mi karar verilecek? Konuya katkı sağlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kanun yürürlüğe girmeden önceki takipleri kapsamıyor.Bu sebeple yürürlükten sonra açılan takipler için 6 ay ve 1 yıllık süreler,öncekiler için ise eskisi gibi 1 yıl ve 2 yıllık süreler devam edecek.