Mesajı Okuyun
Old 06-07-2012, 11:01   #11
egemen48

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.F.Karakurt
Öncelikle çocukların nüfusa kayıt ettilmesi gerekmektedir.
Anne açısından sıkıntı yok, doğumla birlikte anne ile çocuk arasında soy bağı kurulur.
Baba açısından ise;
Evlilik devam ederken veya evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün içerisinde doğan çocuğun babası kocadır. (MK. mad. 285) Çocukların nüfusa kayıt ettirilmemiş olması babalık karinesini çürütmez. Bu durumda çocukların babası karine olarak ilk kocadır.
ilk koca soybağının reddi davasını açarak babalık karinesini çürütecektir . Dava, anaya ve çocuğa karşı açılır. Çocukta dava hakkına sahiptir (MK. mad. 286) . Çocuk evililik içerisinde ana rahmine düşmüşse davacı, kocanın baba olmadığını ispat etmek zorundadır (MK. mad. 287/1) . Koca davayı doğumu ve baba olmadığını veya ananın gebe kaldığı sırada başka bir erkekle cinsel ilişkide bulunduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her halde doğumdan itibaren beş yıl içerisinde açmak zorundadır (MK. mad. 289/1) . Gecikme haklı bir sebepten ileri geliyorsa bir yıllık süre haklı sebebin ortadan kalktığı tarihten işlemeye başlar . Nesebin reddi davası sonuçlandıktan sonra, gerçek baba çocukların kendisinden olduğunu kabul ettiği için nüfus memurluğuna müracaat ederek çocukları tanıyacaktır.
Gerçek baba çocukların kendisinden olduğunu kabul etmeseydi bu kez ona karşı babalık davası açılacaktı. İyi çalışmalar.
teşekkür fakat bizi müvekkil anne.Yani karine olarak baba görünen kişi dava açmamakta.Biz anne yahut çocukların gerçek babası olan kişinin müvekkili olacağız ve hak düşürücü süreler mevcut