Mesajı Okuyun
Old 05-07-2012, 16:58   #4
Av.Ömer Güntay

Alıntı:
Yazan YILDIZ HUKUK
Sayın Ergin,

biz menfi tespit kararını takibe koymayacağız zaten..bana kesinleşme bu nedenle gerekli değil.İcranın eski hale gelmesinden de sözetmiyorum ayrıca..ben haczi kaldır sunu bunu yap demiyorum teminatımı iade et artık anlamsız kaldı diyorum..

-şöyle anlatayım,ters çıkarım yapalım,dava alacaklı lehine sonuçlansa idi,alacaklı icraya yatan parayı kesinleşme olmaksızın direk gidip çekebilecek iken borçlu lehine sonuçlanan davada neden kesinleşme bekliyor?davalı alacaklı lehine olan sonuçta tedbir kesinleşme olmadan hemen kalkıyor iken,borçlu davalı lehine olan hüküm ile kesinleşmenin ilgisi nedir?

- hüküm zaten şu an itibari ile TEDBİR MAHİYETİNDE ..Yani hükmün kendisi tedbir..hüküm gereği zaten bu noktadan itibaren artık alacaklı icra dosyasında işlem yapamıyor.parayı çekmek bir kenara herhangi bir talepte dahi bulunamıyor.Yani hüküm verildiği anda anlam ifade ediyor.bu nedenle zaten TEDBİR KARARI ANLAMSIZ KALMIŞTIR.ayrıca kesinleşmeye gerek yoktur denilemez mi?
-Görüştüğüm yazı işleri müdürü haklı olduğumu yasanın cifte standart uygulamayacağını kendilerinin sadece alışılagelmişlikle boyle hareket ettiklerini,işlemin yasal dayanağı olmadığını beyan etti.(gerekçe yok!!!)

- borçlu lehine sonuçlanırsa kesinleşecek ama borçlu davayı kaybederse alacaklı parayı hemen çekebilecek!!!

Yasal düzenleme bu şekilde. 5. fıkra kesinleşmeyi aradığından ben de Sayın Ergin ile aynı kanıdayım meslektaşım.