|
|
|
|
merhabalar ben de bir sözleşme türü konusunda takıldım. Şöyle ki , yurtdışından x firması izmir deki y firması adresini bulup, y firmasının bir kısım bilgilerinin (şirket ünvanı, telefon adres gibi) bulunduğu formu doldurup, formun altında da bunun bir sözleşme olduğu ve sözleşmeye göre her yıl 1271 euro karşılığında y firmasının reklamının x firması sitesinde yayınlanacağı yazıyor. Sözleşmenın üc yıl olduğu, caymanın 10 gün olduğu belirtilmiş. Mesafe sözleşmelerinde internet vs deniyor,burada durum farklı. Y şirketinden yetkisiz bir çalışan formu doldurup kaşeleyip imzalayıp gönderiyor çünkü bu form ingilizce ve tam okuyup anlamadan, bu hizmetin ücretsiz olduğunu düşünerek posta ile gönderiyor. İki ay sonra fatura gelince akılları başlarına geliyor. Şimdi Y firması bu sözleşmeden kurtulmaya çalışıyor, yetkili hukuk Slovakya hukuku ancak İzmir mahkemelerine de başvuru hakkı saklı tutulmuş. Bu mesafe sözleşmesi midir?
|
|
 |
|
 |
|
Mesafe sözleşmesi değil, "
Mesafeli Sözleşmeler" kapsamında olan bir reklam sözleşmesi olduğunu düşünüyorum.
Yetkili imzanın olup olmadığı ve reklamın sitede yayınlanıp yayınlanmadığı hususları önemlidir.
Reklam yayınlanmışsa sözleşme yetkisiz imzalı da olsa vekaletsiz işgörme hükümleri devreye girebilir.