Mesajı Okuyun
Old 03-07-2012, 08:56   #1
üye7160

 
Varsayılan Temlik edilen icra dosyası ve borçlu vekalet ücreti

Günaydın arkadaşlar,cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Müvekkil alacağının tahsili için takibe koyduğumuz bir dosyamıza haciz ihbarnamesi sonrası yüklü bir miktar para yattı.Parayı çekmek için gittiğimizde dosyanın 2 gün önce bir başkasına temlik edildiğini ve temlik alacaklısınında tüm parayı çektiğini gördük.(Müvekkil tarafımıza bilgi vermemiştir.)
Akabinde borçlu vekalet ücretinin avukata ait olduğu ve temlik edilemeyeceği,bu sebeple icra müdürlüğünün ödeme yaparken bu bedeli kesmesi gerektiğini beyan ederek temlik alacaklısına vekalet ücretinin geri ödenmesi için muhtıra gönderilmesini talep ettik.İcra müdürlüğü muhtırayı göndermesine rağmen temlik alacaklısı bugüne kadar ödeme yapmadı.

1- Temlik alacaklısına karşı aynı dosyadan ödeme emri gönderilmesini isteyebilir miyiz?
2- Memur muamelesini şikayet yoluna gitmek bir çözüm getirir mi?İcra dairesinin karşı vekalet ücreti kesilmeksizin paranın tamamını ödemesinde sorumluluğu olduğu düşüncesindeyim..
3- Müvekkile bu konuyla ilgili nasıl dönebilirim?
4- Bu hususla ilgili başkaca neler yapılabilir?