02-07-2012, 12:59
|
#1
|
|
yeni hmk tapu iptal ve tescili ihtiyati tedbir
merhabalar,
iki şirrket arasında yapılan sözleşme gereğince gayrimenkullerin adımıza tescili ile uğramış olduğum zararların tarafımıza ödenmesi bunun mümkün olmaması durumunda ödenen paranın iadesi ile uğranılan zararların tazmini adına tedbir talepli dava açacağım. gayrimenkuller büyükçekmece sınırlarında.
1- sözleşmede istanbul mahkemeleri yetkili kılınmış ancak eskiden olduğu gibi gayrimenkulün aynına ilişkin olacağı için kesin yetkiden dolayı davamı gayrimenkulün bulunduğu yer mahkemesinde yani büyükçemece de açabilirim diye düşünüyorum. ancak iki taraf da şşirket olması sebebiyle büyükçekmece değil bağlı olduğu yer bakırköy ticaret mahkemeleri yetkili ve görevlidir diye düşünüyorum doğru mudur?
2- ihtiyati tedbir talepli açacağım davayı. yeni hmk
İhtiyati tedbirin şartları
MADDE 389 – (1) Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hâllerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebilir.
demektedir. şimdi ben parasını ödediğimiz iki dükkana dvrinin önlenmesi amacıyla tedbir talebinde bulunacağım. burada sıkıntı yok. geç teslim ve uğranılan menfi müspet zararlar için inşaat firmasının diğer gayrimenkullerine veya banka hesaplarına tedbir koyduramayacakmıyım yeni yasa sebebiyle?
|