Mesajı Okuyun
Old 01-07-2012, 12:16   #4
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
Daha önce de bana vurdu ama affettim. Fotoğraflarla birlikte attıgı özür mesajları da var. Dövdüğünü kabul ediyor ve özür diliyor. Son mesajlarindaysa barışalım artık doktora da gideriz evden gitme gibi ibareler var boşanma davası acarsam annem babamin tanıklığı ve sadece bir arkadaşımla utana sıkıla paylaştım bu durumu onun tanıklığı yeterli olmaz mı? Fotografları yine de delil olarak kullanamaz miyim? İs arıyorum ve çalısmaya başlarsam nafaka alamaz miyim?arabalardan biri zaten benim üzerime.baska paylaşacağımız birşeyi de yok.

Teşekkürler
Sayın Katılımcı,

Eşinizin boşanmaya neden olan olaylarda kusurlu olduğunu ispat etmenizde, anne babanız dahil en yakın akrabalarınızın şahitliğinden yararlanabilirsiniz. Fotoğraf ve mesajları destekleyici kanıt olarak ileri sürebilirsiniz.

Boşanma davası açılmakla hakim, davalı eşin evlilik birliğine yapması gereken katkıyı nafaka olarak belirleyecektir. Bu nafaka tedbir niteliğindedir ve boşanma davasının kesinleşmesine kadar sürer. Çalışmanız veya kimin kusurlu olduğu rol oynamaz. Ancak boşanma sonrası bu nafakanın yoksulluk nafakası olarak devam edebilmesi için sizin boşanma ile yoksulluğa düşeceğinzin kanıtlanması gerekir. Daimi ve sosyal güvencesi olan bir iş edinmeniz, yoksulluk nafakasının bağlanmasına engel olabilecektir. Öte yandan sadece asgari ücret veya vasıfsız işçilik gibi hallerde, mahkemeler uygun miktar yoksulluk nafakasının ödenmesine karar vermektedir.

Arabaların ikisinin de mülkiyeti sizin üzerinize ise ve karşılığı ödenerek alınmışsa, eşinizin bu arabalar üzerinde tasfiye payı alacağı vardır. Bunu dava ve talep edebilir.

Daha fazlası için bir avukatla yüzyüze görüşmeniz gerekir.

Kahdem'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Saygılarımla,