26-06-2012, 21:54
|
|
|
Azil eden şahıstan,
1- Av.Kanunu 164 son gereği yargılama gideri olarak karşı tarafa yükletilen %12 ve azalan oranlarda belirlenen vekalet ücretini (esasında emeğe göre 3 katına kadar çıkabiliyor teorik olarak)
2-Av.Kanunu 164 gereğince taraflar arasında ücret belirlenmemişse dava miktarının % 10-20 arasında avukatın emeğine göre belirlenen bir oranda (genellikle % 10dur 11 i görmedim)
toplamı vekalet ücretinizdir ve azil ile muaccel hale gelir. Davanın sonuçlanmasının sizin için bir anlamı ya da davanın sonuçlanmasını beklemenize gerek yoktur. Ben Av.yasası 53. maddeye göre ön görüşme için tuttuğum tutanağa vekil edenin imzasını alarak, ücreti bu tutanağa geçiriyor ve imzalatıyorum. Tavsiye ederim. Bir de öncelikle vekalet ücretinizi icra takibine konu etmenizi , itiraz halinde itirazın iptali ve inkar tazminatı talep etmenizi seçenekler arasına almanızı tavsiye ederim.
Haksız azilin tarafların anlaşması kapsamında olduğunu düşünüyorsanız, Av.Kanunu 165.maddeyi işletip her iki tarafı dayanışmalı sorumlu tutan bir dava-icra takibi de yapabilirsiniz.
|