Mesajı Okuyun
Old 22-06-2012, 20:10   #1
Av.Halycon

Varsayılan Uyuşturucu Kullanmak

Selam Değerli Meslektaşlarım.
Müvekkilim arkadaşıyla yolda yürürken polis üst araması yapıyor.Müvekkilimin cebinde daralı 4mg esrar maddesi bulunuyor.Müvekkilim yanında yokken bir satıcı ile telefonla görüşmüş ve esrar satın almış.Müvekkilim ifadelerinde ısrarla alım satım yapmadığını kimseyide tanımadığını ancak kendisinin de daha önce bir kez içtiğini söylüyor.Kan ve idrar tahlilinde esrar maddesi pozitif geliyor.
Dinlenen ,satın alan ve üstünde esrar yakalanan başkası olduğu halde müvekkil aleyhinde de kullanmak için esrar maddesi satın almak 191/1 mad.ile dava açıldı.
Sorum şu.Müvekkilim dört ay kadar önce kullandığı için tahlil sonucu pozitif gelmekle kullanıcı olarak tanımlanabilir ama o gün o olayla hiç bir ilgisi yok bu durumda beraat etmesi gerekmez mi.Beraat etmediği taktirde 191/2 den denetimli serbestlik kararı ile denetime tabi tutulduğu taktirde denetim süresi sonuna kadar ,mahkeme askıda mı kalır yoksa hüküm verilir ve sabıka kaydına da işlenir mi.Bence en fazla denetim kararı verilecek ve denetim sonunda temiz çıktığı taktirde hüküm kurulmayacak ve sabıkasına işlenmeyecek.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Saygılarımla.