Mesajı Okuyun
Old 22-06-2012, 13:30   #1
AV. İLKER VURAL

 
Varsayılan Çocuğun Cinsel İstismarı - Anne, Babanın Sorumluluğu

01/05/1996 doğumlu olan müvekkilim ilköğretim 8. sınıf öğrencisi olduğu (14 yaşında iken) dönemde bir alışveriş merkezinde gezerken, A. isimli şüpheli müvekkilimle tanışmak istemiş, müvekkil bu teklifi kabul etmemiştir. Aradan zaman geçince şüpheli ile müvekkil bir şekilde tanışıp arkadaşlık kurmuşlar, bu arkadaşlık bir ay kadar sürmüştür. Müvekkil 9. sınıfa geçtiği dönemde (15 yaşında) ailevi sorunlar sebebiyle evden kaçmış ve bir gece A. ile kalmıştır. (Müvekkil ile A. arasında cinsel ilişki olmamıştır.) Müvekkilin ailesi emniyete başvurmuş, bunun üzerine eve dönen müvekkil bir daha A. ile görüşmek istememiştir. Ancak A., müvekkili okul çıkışında darp etmiş, müvekkil okulu bırakmak zorunda kalmış ve bir işte çalışmaya başlamıştır. Müvekkili bu işyerinde de bulan A. müvekkili yeniden darp etmiş, müvekkil ve ailesi A.dan çekindikleri için A’yı şikayet edememişler, müvekkil haftalarca evden dışarı çıkamamıştır.

2011 senesi Ekim ayında, yani müvekkil 15 yaşında iken şüphelinin ailesi müvekkili istemiş, müvekkil ve ailesi bu duruma karşı çıkmış, ancak, sonuç olarak müvekkil ile şüpheli gayri resmi olarak evlenmişlerdir. Şüpheli A. 2011 yılı Ekim ayından 2012 yılı Mayıs ayına kadar müvekkil ile birden fazla kez cinsel ilişkiye girmiş, bu dönem içerisinde müvekkilime sürekli olarak şiddet uygulamış, müvekkil 2012 yılı Mayıs ayında bir yolunu bularak şüpheliden kaçarak baba evine sığınmıştır.

Müvekkilin babası bu olayı tarafıma anlattı, şüpheliyi şikayet etmemi istedi. Müvekkilin babasına, kızının henüz 15 yaşını tamamlamadığını, bu sebeple ‘Çocuğun cinsel istismarı suçu’nun işlendiğini, cezaların ağır olduğunu, bu işin geri dönüşü olmayacağını, kendileri hakkında da dava açılabileceğini söyledim. Müvekkilin babası yine de şüpheliyi şikayet etmemi istedi. Şikayet dilekçesini müvekkile ve babasına ‘okudum-anladım-beyanıma uygundur’ yazdırarak imzalattım.

Müvekkilin şüpheliye kaçması veya şüphelinin müvekkili kaçırması gibi bir durum yok. Düğün yapılmış, düğünün görüntü kayıtlarının olduğunu öğrendiğim için, şikayet dilekçesinde müvekkilin ve ailesinin gayri resmi evlilik olayına yanaşmadıklarını, şüphelinin ve ailesinin evlilik isteklerine karşı çıktıklarını ama sonucun değişmediğini yazdım.

Şikayet dilekçesini Savcılığa verdim. Bu aşamadan sonra müvekkilin babası ve annesi tutuklanır mı, haklarında açılacak dava sonucunda ne kadar ceza alabilirler, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve erteleme ve diğer lehe yollardan yararlanma imkanları var mıdır, müvekkilin anne ve babasının savunması ne şekilde olmalıdır?
(Not : Şüpheli, müvekkili öldürmekle tehdit ettiği için müvekkilin anne ve babasının bu gayri resmi evliliğe müdahale edemediğini, durumu emniyete bildiremediklerini düşünüyorum. Ancak dilekçeye böyle bir hususu yazmadım.)

Saygılarımla.