Konu
:
Anlaşmalı boşanma kesin hüküm itirazı
Mesajı Okuyun
22-06-2012, 12:17
#
5
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
adalet için
Meslektaşlarım aklımı karıştıran bir konuyla ilgili fikirlerinizi almak isterim;müvekkliln eşi yetkisiz mahkemede boşanma davası açıyor müvekkil o ara boşanmak istemediği için yetkisizlik itirazıyla birlikte davanın rediidini cevap dilekçesiyle istedik.Şimdi ise biz başka bir mahkemede anlaşmalı boşanma davası açtık.Aklıma takılan husus; davacı olarak açtığımız davanın sonucu
kesin hüküm itirazı
ile ilk davanın vekili tarafından yetkisiz mahkemede cevba cevap dilekçesi ile gündeme getirilirse davacı vekili için vekalet ücreti doğar mı?Nasıl bir yol izlenmeli öncelikle davacıdan ilk açılan boşanma davası için feragat dilekçesi mi vermesini istemeliyim?Şimdiden tşkler.
"Kesin hüküm itirazı" yapılabilseydi, ilk dava red edilirdi. Dolayısıyla vekalet ücreti ancak davalı vekiline takdir edilirdi.
Ancak olayınızda "kesin hüküm itirazı" yapılamaz. "Konusuz kalan davanın reddine" karar verilecektir. Dava açılmasına sebebiyet verdiği için,davalı aleyhine vekalet ücreti takdir edilecektir.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın