Mesajı Okuyun
Old 20-06-2012, 14:21   #9
furugferruhzad

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.YBayrak
Sayın meslektaşım;
Müvekkilinize vekaleten dava açılmış ise ve dava dosyasına ulaşabilmiş iseniz vekalet ilişkisini kanıtlamış olur; içeriğinden de mesleki yanlışlık ve ihmal olup olmadığını görür ve var ise kanıtlamış olursunuz.
Bundan sonrası ödenen para ve uğranılan zararın faizi ile hesabı ve talep edilmesine gelir sıra. Karşı tarafa, geçmişi de kapsayacak şekilde mesleki sorumluluk sigortası yaptırarak paranın sigortaca karşılanmasını da önerebilirsiniz bir meslektaşa çıkış yolu göstermek yönünden.Sonuçta ödemek zorunda kalır, çünkü meslekten yasaklanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecektir. Fakat her halükarda karşınızdakinin sıkıntıda olan bir meslektaş olduğunu dikkate alarak hareket etmenizi ve uzlaşamadığınız takdirde mutlak surette önce belgelerininizin birer kopyası ile baro yönetimine yazacağınız dilekçe ile baro'yu bilgilendirerek ondan sonra yasal şikayet, dava ve takip yollarına baş vurunuz diye nacizane tekrar etmek isterim. Baro yönetimi de kendisini görüşmeye çağırarak gerekli uyarıyı yapacaktır...

Sonuçta ödemek zorunda kalır, çünkü meslekten yasaklanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecektir. Cümlesinden hareketle Avukatlık Kanununun hangi maddesi gereğince meslekten yasaklanacak?Anlamış değilim.Yorum yaparken iyice araştırmadan yasal dayanağını belirtmeden lütfen hele de kendi aleyhimize sonuçlar belirtmeyin.

1)Meslekten yasaklanmadan kastınız meslekten atılma ise bu olmaz çünkü bu avukat arkadaşımız en fazla görevi kötüye kullanma yahut görevi ihmal ile(ki bu suç artık tek yasa maddesinde toplandı)yargılanır bu meslekten men sebebi değildir.

2)Meslekten yasaklanma dan kastınız işten çıkarma yahut işten yasaklanma ise bu da mümkün değil zira işten yasaklanma sebepleri kanunda sayılmıştır.

Haklarında meslekten çıkarma cezası verilen veya tutuklama müzekkeresi çıkarılan veya Devletin şahsiyetine karşı cürümlerden veya rüşvet, sahtecilik, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma ve yalan yere tanıklık cürümlerinden biri ile hakkında kamu davacı açılan ve 42nci madde uyarınca geçici olarak görevlendirilmiş olup, yapılan işlerin ücretini iş sahibinden aldığı halde aynı maddenin son fıkrası gereğince kabule değer bir sebep olmaksızın ilgili mercie ödememiş olan avukatların işten yasaklanmaları zorunludur.

Baronun takdir hakkının olduğu durumlar ise yine düzenlenmiştir.Madde 153 – Hakkında meslekten çıkarma cezasını gerektirebilecek mahiyette bir işten dolayı kovuşturma yapılmakta olan avukat disiplin kurulu kararı ile işten YASAKLANABİLİR.Somut olayımızda böyle bir durum yoktur.Saygılar.