|
|
|
|
Beğenenlerin beğenmesi normal, çünkü onlar UYAP'ı kullanmıyor! O türküye karşılık ben de "bize Çatıdan düşen birini getirin!" diye Nasrettin Hoca fıkrasına atıf yapabilirim. 
THS'de yıllardır UYAP'ı tartışıyoruz, hiçbir meslektaşın "niye bir yargı ağı kuruyoruz?" dediğini hatırlamıyorum. Sanıyorum ki hepimiz bu ağı destekliyoruz, var olması gerektiğini düşünüyoruz ve proje olarak da Birleşmiş Milletler kadar biz de takdir ediyoruz. Ancak bir projenin fikir olarak başarılı olması ile başarılı uygulamaya geçmesi ve başarılı yönetilmesi arasında çok ciddi bir fark var ve maalesef Birleşmiş Milletler de o farkı değerlendirebilecek konumda değill diye düşünüyorum.
|
|
 |
|
 |
|
açık söylemek gerekirse ben takdir etmiyorum. proje doğru ancak hala sorunlu.
davulun sesinin uzaktan güzel geldiği sözünü bilmeyen yoktur herhalde.
ilk 2005'te verilen seminerde bizde ağzımız açıkça kalacak şekilde dinlemiş ve "vay be bakanlık hakikaten çalışmış" demiştik. eminim bize anlattıklarının hepsini yurt dışında da anlatılmışsa bu proje tabi ödül kazanır. ancak o yurt dışında projeye ödül verenler 2006'dan beri sorunların devam ettiğini, sunucu hızlarının yetersiz olduğu, sistemin sürekli kesildiğini ve bunun tüm yargı sistemini felç ettiğini, hala avukatlara bu sistemin tam olarak kullandırılmadığını, bazı özelliklerinin ücretli yapıldığını, türkiye'de hangi adliyeye gidilirse gidilsin adliye personelinin bundan illallah ettiğini görseler eminim ödülü geri alırlar.