Mesajı Okuyun
Old 16-06-2012, 16:42   #1
Av.Ezgi Keçecioğlu

 
Soru Evlilik birliği devam ederken müvekkilin kendi adına eşi için çektiği kredinin ödemelerini boşanmadan sonra diğer eşten isteyebilir miyiz?

Değerli Meslektaşlarım, araştırıp net bir bilgiye ulaşamadığım bu konuyla ilgili sizlerin görüşlerinizi almak isterim.

Müvekkilim evlilik birliği içinde eşine kuaför salonu açmak üzere kendi adına bireysel kredi çekiyor, bu parayla eşi adına kuaför salonu açılıyor. Ancak taraflar 4 ay önce boşanıyorlar ve kuaför salonu da boşanmadan önce kapatılıyor. Müvekkilin çektiği kredi 60 ay vadeli. Bugüne kadar 16 ay boyunca 7binlira ödeme yapmış durumda, kalan borç 20bin lira. Sorum şu; Diğer eşten ödediği paralar için katkı payı alacağı mı istemeli? Henüz ödenmeyen geri kalan taksitler için ne yapmalı?

Katkı payı dememin bir nedeni de şu, müvekkil yine evlilik birliği içinde eşi lehine bireysel emeklilik hesabı açtırıyor ve 21 ay boyunca ödemeleri yine müvekkil yapıyor (zaten bireysel emeklilik hesabında katılımcı, lehine hesap açtırılan eş primleri ödeyen ise müvekkilim görünüyor). Boşanma gerçekleştikten sonra diğer eş biriken parayı çekiyor. Buradan elde ettiği kazancı edinilmiş mal olması dolayısıyla talep edeceğim. Bu davanın içinde kredi ödemeleriyle ilgili olan kısmı da talep edebilir miyim? Saygılarımla.

NOT: Taraflar 2002 değişikliğinden sonra evlenmişlerdir.