Sayın meslektaşlarım cevaplarınız için teşekkür ederim.
Müvekkiller tarım kredi kooperatifi bölge müdürü ve yardımcısı idi.Bir buğday satım sözleşmesi imzalanıyor.Sözleşmenin ifası sırasında verilmiş olan teminat mektubunun sahte olduğu x bankası tarafından bildiriliyor.
Sözleşmede buğdayların kime sevkedileceğine ilişkin bir madde yok.3. kişinin vekili tarafından y isimli bir firmaya sevk ettiriliyor.
Müvekkillerime karşı dikkat ve özen yükümlülüğünü yerine getirmemekten dolayı dava açıldı.Müvekkiller mektubu inceleme görevinin kendilerinin değil muhasebe servisinin görevi olduğunu söylüyorlar.Bu durumda müvekkillerin bir sorumluluğu olmadığını ,zarardan sorumlu olmadıklarını düşünüyorum.
Ayrıca y firmasına yapılan buğday sevk işleminin de muvazaalı olduğunu ve ayrı bir dava daha açıldığı belirtilmekte.
Müvekkillerimin tek ihmali teminat mektubunun sahteliği bildirildikten sonra 3. kişinin avukatının buğdayları iade talebi gereğince müvekiller işlem yapmamış ,malı geri almamışlar.
Sözleşmenin karşı tarafına karşı dava açılmış.Müvekkillere karşı da tahsilde tekerrür olmamak kaydı ile bu davayı açmışlar ancak müvekkillerimin sorumluluğu olmadını düşünüyorum.Bilmediğim bir düzenleme gereğince sorumlulukları doğuyor mu?Görüşlerinizi paylaşırsanız çok yardımı olacağını düşünüyorum sayın meslektaşlarım

.Teşekkür ederim.