12-06-2012, 14:56
|
|
|
Cevabınızı yeni gördüm, çok teşekkür ederim meslektaşım, bugün şirketle görüştüm ve dava konusu yeri gördüm. İşyeri kullanılmıyor ve hakikaten molozlar yüzünden (diğer tarafta da kapı var) işyerinin girişi kapalı. Sizin dediğiniz gibi alacak davasını teklif ettim. Molozları kaldırarak masraf faturasıyla birlikte, işyerini kullanamaktan ötürü oluşan zararı alacak şeklinde dava edebileceğimizi söyledim. Bu yolda hareket etmeyi düşünüyoruz.
Bir de, vaziyet planına aykırı birkaç işlemin daha yapıldığını farkettim, işyerleri arasında bahçe duvarları örülmüş ve kapıları arka tarafta kalmış. Bunun için de Be
Şirket, ilaçlama işi yapıyor ve bunun için gayri sıhhi müessese ruhsatı denilen bir ruhsat gerekiyor. Bildiğim kadarıyla kiracıların oylarıyla alınan karara mukabil, pay sahiplerinin vereceği olumsuz oylarla ruhsat iptali için belediyeye başvuru hakları var. Ancak yönetimin toplanması ve böyle bir karar alınmasını beklemekten başka yapılacak birşey yok şuan. Karar alınınca mahkemeden iptalini isteyeceğiz.
Tekrar teşekkür ederim meslektaşım, iyi çalışmalar.
|