10-06-2012, 20:29
|
|
|
Avukattan habersiz vekaletname düzenlemek ve azil
Değerli meslektaşlarım, garip bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.Başka şehirde yaşayan bir arkadaşım,benden habersiz,aynı şehirde köyde çiftçilik yapan X amcaya hukuki sorununa yardımcı olabileceğim düşüncesiyle kartvizitimi veriyor.Amca hemen notere gidiyor ve vekaletname düzenletiyor.Amca telefona sarılıyor ve bana ulaşıyor.Şivesi nedeniyle tam anlaşamıyoruz ama idari para cezasına karşı sulh cezaya itiraz ettiğini anlıyorum.Dosya numarasını öğrenip kaleme ulaşıyorum ve sulh cezada itirazın o gün reddedildiğini öğreniyorum.Amcaya ulaşıp durumu anlatmaya çalışıyorum ve zaten 4-5 gün sonra o şehre gideceğimi, dosyayı inceleyip gerekirse süresi içinde itiraz edebileceğimi ve başka yapılacak bir şey olup olmadığını yüzyüze konuşarak açıklayacağımı bildiriyorum.Amca anladığım kadarıyla başka meslektaşlarıma da ulaşarak artık icra işlemlerinin başlayabileceğini öğreniyor ve geç kaldığım düşüncesiyle bana kızıyor..Derhal kendince bir azil dilekçesi yazıp dilekçeyi notere,mahkemeye,adliyede avukatların bulunduğu odaya vs bırakıyor.Çevresindekilere durumu nasıl anlattığı malum..Bu komik durumu sizlerle paylaşma gereği duydum,yorumlarınız veya önerileriniz olursa sevinirim.Not: Ben herhangi bir girişimde bulunmayı düşünmüyorum.Hata mı ediyorum?
|