Mesajı Okuyun
Old 06-06-2012, 21:56   #1
tiryakim

Olumlu Kocanın Borçlarından Dolayı Kadının Mallarına Haciz Konulabilir Mi ?

Merhabalar Değerli Meslektaşlarım ;
Kafama Takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum...
Bu soruyu Maddeler Halinde siz değerli meslektaşlarıma Sormak İstiyorum...
1-)2002 Yılından sonra artık Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi Uygulanmaktadır...
2-)Kocanın bankaya, telekoma, çekte senette borçlu vb... yerlerden birine sadece kocanın borcu bulunmaktadır...
3-)Kadın ile Koca 2003 yılında evleniyorlar...
4-)Koca 2003 yılından sonra aldığı tüm malları ( ev araba vb... ) karısının üzerine yapmaktadır...
5-)2005 yılından sonra Koca bir takım krediler çekiyor, senet imzalayıor vb... vb...
6-)2005 yılından sonra koca çok fazla borçlanıyor...
7-)Ama malları hep eşinin yani kadının üzerinde...
8-)Şimdi bu durumda 2002 yılından sonra edinilen mallara ( kadının üzerindeki mallara ) haciz koyabilirmiyiz ?...
9-)Benim bildiğim kadarı ile Malların yarısı kadını yarısı kocanın olması gerekiyor...
10-)Az öncede açıklamaya çalıştığım gibi kocanın borcundan dolayı kadının mallarına haciz koyabilirmiyiz...
11-)Çünkü kadın ile koca 2003 yılında evleniyorlar...2002 yılından sonra Türk Medeni Kanununda edinilmiş mallara katılma rejimi uygulandığı için soruyorum...Ve cevabını çok Merak ediyorum...
12-)Bu konularla İlgili değerli görüşlerinizi sunup Yargıtay İlamı eklerseniz çok sevinirim...
13-)Yani kısaca Evlilik birliği devam ederken,eşlerden birinin borcu için diğer eşin 2002 yılından sonra edindiği taşınmazının yarısına haciz koyabiliyormuyuz
14-)TMK 26. Maddesi Diyor ki; II. Kişisel borçlar ---- Madde 269 - Her eş, diğer bütün borçlardan kendi kişisel mallarıyla ve ortaklık mallarının değerinin yarısı kadarıyla sorumlu tutulur.Ortaklığın zenginleşmesinden kaynaklanan istemler saklıdır.
Teşekkürler...
NOT:Şayet Başlık ile Sorulan soru arasında bir bağlantı yoksa başlık değiştirilebilir?