Merhabalar,,,
Sanırım biraz karışık anlattım.
*Herşeyden önce ben Noter vekiliyim.
*
Ortada Noter tarafından düzenlenen bir vekaletname yoktur. Vekaletname düzenleyen dolandırıcı şahıs müvekkil Noterde düzenlenmiş gibi kendi kendine bir vekaletname düzenlemiştir.
*Vekalet veren olarak görünen şahsın Avukatı GSM şirketi aleyhine
Menfi Tesbit davası açmış olmasına rağmen,
*Böyle bir vekaletname düzenlemeyen
müvekkil Noteri hasım göstererek ve ...Noterliği ...tarih ...yevmiye numaralı vekaletnamenin sahteliğinin tesbiti ile iptaline karar verilmesi dileği ile
ayrı bir dava açmıştır.
*Oysa ki, Müvekkil Noter tarafından düzenlenen bir vekaletname yoktur ancak hasım gösterilmiştir.
Bende sayın Av.MB gibi düşünüyorum ,,,ve meslektaşımızın açmış olduğu bu davaya şaştım doğrusu ,,,hukuki geçerliliği olmayan yani yok hükmündeki bir belgenin sahteliğinin tesbiti ve iptali davası açıp Noterliği davalı göstermesi hukuk mantığı bir yana genel mantık kuralları ile bağdaşmamaktadır ,,,Gsm şirketine karşı açtığı menfi tesbit davasında mahkemenin sorması üzerine müvekkil Noter , kendilerinde böyle bir işlemin mevcut olmadığını hatta belirtilen yevmiye sayısına bile ulaşılamadığını bildirmiştir...zaten menfi tesbit davasında vekaletnamenin sahteliği ortaya çıkacaktır ve borçlu olmadığının tesbiti yapılacakken bu dava da nereden çıktı hangi gerekçe ile çıktı diye düşünmekteyim