Mesajı Okuyun
Old 01-06-2012, 12:30   #4
Av. Nurten Çelik

Sayın meslektaşlarım,
Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. Aramızda bir kira akdi bulunmadığından dolayı ve müvekkilimin haberi olmaksızın buldukları (müvekkilime ait) banka hesabına yaptıkları kısmi ödemeye icrada itiraz etmişler. Ticari faiz talebine de itiraz etmişler. Henüz tahliye davası açmadım. 30 günün dolmasını bekliyorum. Sorunum şu ki, kira bedeli 1994 senesinde çok eski malikle yapılmış ve mahkemece de tesbit edilmiş. 150 TL. Tabi ki bu kontrat bizi bağlıyor. Şimdi ben hak ve nesafet gereğince kira bedelinin uyarlama davasını açacağım ancak ihtarı almıyorlar. Tebliğ şerhinde böyle bir şirket bulunmadığını ve kimsenin de kendilerini tanımadığını yazıyor. Gerçekte de dükkan şu an kepenkleri indirilmiş şekilde boş duruyor. Ancak birikmiş kiralar için yaptığım icra takibini tebellüğ etmişler. İtiraz da etmişler. Şimdi kira uyarlama davasında, dava açtığımda ihtar yokluğundan dolayı gelecek seneki kira başlangıcından başlar diye çekiniyorum. Acaba ihtardaki tebliğ şerhi ile, kiranın başlangıcını geçtiğimiz dönemdeen itibaren uygulanmasını sağlayabilir miyiz?